Hírek, aktualitások

kép

Szombaton (2011. december 17.) a DIABOLÓ Kehely

2012.12.14.

... tollaslabda verseny. (egyéni, A,B,C,D,E,F,G, U1 és U2 csoportok indulnak). Igény esetén az egyénik után Páros.

teljes cikk
kép

Szombaton (2011. december 3.) a DIABOLÓ Serleg

2011.12.01.

... tollaslabda verseny. ( B,C,D,E,F,G, U1 és U2 csoportok indulnak).

teljes cikk

Magunkról

 

A Diaboló SE fő célja, a tollaslabda sport megismertetése, és népszerűsítése. Továbbá sokszínű tollaslabdázási lehetőség biztosítása minden korosztály, akár családok számára is.

E mellett, célunk a versenyszerű tollaslabdázók részére, edzéslehetőség biztosítása, illetve tagjaink számára más szabadidős sportolási lehetőség, megteremtése.

 

Egyesületünkben párhuzamosan működnek a szabadidős programok, illetve a hagyományos verseny szakosztály.

A szabadidős programok teljesen öncélúak. Ezen programoknál a legfőbb cél, hogy a résztvevők minél több örömet leljenek, tollaslabdázásban az adott a pillanatban.

A versenyszakosztály célja, hogy versenyzőink, a saját egyéni lehetőségek adta korlátokat figyelembe véve, a lehető legjobb eredményeket érjék el.

 

A Diaboló SE 1996.-ban alakult. Közvetlen elődje a Káposztás Kettő Tollaslabda Kedvelők Baráti Köre volt, ami egy baráti társaságként 1992.-ben kezdte meg működését.

Kezdetben laza szervezeti keretek között, többféle sportot űztünk szabadidős szinten, heti rendszerességgel.

Az idők során a Baráti Körben, a tollaslabdázás lett a lekedveltebb sport.

Programjainkat 1993.-tól a Diaboló Műszaki Fejlesztő Iroda támogatja.

Az első nyílt szabadidős tollaslabda rendezvényünket 1993. decemberében egy lakossági nap keretében rendeztük.

Az első nyílt szabadidős tollaslabda versenyünket 1994. márciusában rendeztük egy versenysorozat részeként. A versenysorozat sikerén felbuzdulva, kezdetben havi, majd heti rendszerességgel folytattuk a versenyrendezést. Jelenleg egy többszintű, nyílt szabadidős versenyrendszert működtetünk, melyben bármely korú, nemű, és játéktudású résztvevő megtalálhatja a számára megfelelő szintet. (A kezdőtől, az élversenyzőig.)

Az első néhány év után a működésünket kissé szervezettebb formában folytattuk. 1996.-ban megalakítottuk a Diaboló Sportegyesületet, ahol már egyértelműen a tollaslabda volt a fő sportág. Egyesületünk 1996.-tól a Magyar Tollaslabda Szövetség és a Budapesti Tollaslabdázók Szövetségének Tagja.

1996. után a tollaslabdázás népszerűsítése céljából, nagy szabadidős rendezvényeken részt veszünk tollaslabda programmal. (pl. Szigeti Sportvarázs, Nagy Sportágválasztó, BNV, Gyereknap, Testnevelő Piknik stb.)

Tevékenységünk egy ideje meghaladta az egyesületi kereteket.

Évi 5-10 versenysorozat, 50-80 verseny, 100-150 kupagyőztes, a versenysorozatok különböző kategóriáiban. Versenyeinken, rendezvényeinken évente 1000-2000 érem kerül kiosztásra. Évente 20-30 szabadidős rendezvény. Napi többféle edzés (gyermek, felnőtt, szabadidős, versenyzői). Tollaslabda programok fogyatékkal élők részére, ismeretterjesztő anyagok készítése, tollaslabdázást népszerűsítő kiadványokban, stb.

Ezért kezdeményeztük a Szabadidős Tollaslabda Szövetség megalapítását, melynek alapító tagjai vagyunk.

Az utóbbi években programjainkat a Szabadidős Tollaslabda Szövetséggel együttműködésben bonyolítjuk le.