Hírek, aktualitások

kép

Szombaton (2011. december 17.) a DIABOLÓ Kehely

2012.12.14.

... tollaslabda verseny. (egyéni, A,B,C,D,E,F,G, U1 és U2 csoportok indulnak). Igény esetén az egyénik után Páros.

teljes cikk
kép

Szombaton (2011. december 3.) a DIABOLÓ Serleg

2011.12.01.

... tollaslabda verseny. ( B,C,D,E,F,G, U1 és U2 csoportok indulnak).

teljes cikk

Edzések, szakkörök

A programjaink közül legelsőként a szabadidős felnőtt tollaslabda szakkört indítottuk el.

Azóta folyamatosan bővültek az ilyen jellegű szabadidős programjaink.

A jelenleg működő nyílt és szabadidős edzés és szakkör programjaink, a következők.

 • Iskolai szakkörök. (Homoktövis iskolával együttműködésben. Ingyenes részvétel.)
 • Szabadidős gyerek és ifjúsági szakkörök.
 • Szabadidős gyerek és ifjúsági edzések.
 • Edzések ifjúsági, gyermek és felnőtt versenykkzők részére.
 • Egyéni és kiscsoportos edzések versenyzők részére.
 • Szabadidős szakkörök felnőttek részére.
 • Szabadidős edzések felnőttek részére.
 • Családi (felnőtt gyerek szakkör).
 • Egyéni és kiscsoportos oktatás szabadidős tollaslabdázók részére.
 • Szabadidős tollaslabda táborok gyerek és ifjúsági résztvevőkkel.
 • Szabadidős tollaslabda táborok felnőttek részére.
 • Tollaslabda táborok versenyzők részére. (Gyerek, ifjúsági, felnőtt.)

1. Iskolai szakkörök.

A Homoktövis általános Iskolával együttműködve heti rendszerességgel ingyenes tollaslabda szakköröket tartunk az Iskola tanulói részére.

Célunk a tollaslabda játék megismertetése, megszerettetése a gyerekekkel. A szakkör keretében lehetőség van arra, hogy minden korosztállyal külön-külön foglalkozzunk, így az életkori sajátosságok jobban figyelembe vehetők, mint egy átlagos tollaslabda foglalkozáson. A szakköröket évente 2-300 gyerek látogatja.

2. Szabadidős gyerek és ifjúsági szakkörök.

Ezek a szakkörök azok számára a tollaslabdázást kedvelő fiatalok számára nyújtanak tollaslabdázási lehetőséget, akik szeretnek tollaslabdázni, de nem szeretik az edzések kötöttségeit. A szakkör működését a szakkörvezető irányítja. A szakkörökön szinte nincs kötelező feladat, mindenki úgy tollaslabdázhat, ahogy a kedve tartja, természetesen a többiek zavarása nélkül, és az általános tornatermi szabályok betartásával. Azonban ha valaki szeretne edzeni a szakkörvezető ebben is, segít. A szakkör nem csak a kötetlen tollaslabdázást kedvelő fiatalok számára ajánlott, hanem azon versenyzők részére is aki az edzés kötöttsége mellett alkalmanként szeretnének kötetlen formában tollaslabdázni. A szakkör látogatásához nem feltétel a rendszeresség. Mindenki akkor jön, amikor kedve tartja, és egy-egy foglakozás időtartama alatt is mindenki akkor jön és megy, amikor neki jól esik.

3. Edzések ifjúsági gyermek és felnőtt versenyzők részére.

A többség számára ismertek a hagyományos edzések. A mi edzéseink is hasonlóak, azzal a különbséggel, hogy elsődleges célunk a tollaslabdázás örömeinek megismertetése, és csak másodlagos az eredményesség. Az edzésekre csak teljes évadnyi időre lehet jelentkezni. Edzéseinket többségében olyan versenyzők látogatják, akik csak korlátozott időt tudnak a tollaslabdázással foglalkozni, így többségük számára, az élvonal elérhetetlen. Ezért minden versenyző számára olyan egyéni célokat tűzünk ki, melyek az edzésekre szánt idő és egyéb egyéni szempontok figyelembe vétele mellett, az adott versenyző számára reálisan elérhető.

Versenyzőink többsége számára a Szabadidős Szövetség a Diaboló SE versenyein, a Budapesti Diákolimpián, a Budapest Csapat Bajnokságon, az Amatőr és Szabadidős Bajnokságokon vagy az MTLSZ III. és IV. osztályú versenyein való eredményes szereplés a kitűzött cél. Az idei évben ezeken a versenyeke a versenyzőink több kupát, megszámlálhatatlan érmet nyertek. Női csapatunk pedig megnyerte a Budapest Csapat Bajnokságot.

Természetesen, akik szeretnének az élvonalba kerülni és tudnak, illetve akarnak kellő időt és energiát fordítani a tollaslabdázásra, edzőink segítik őket céljaik elérésében. Egyesületünkben jelenleg is tollaslabdáznak, korosztályos Magyar Bajnokok, Országos és Budapesti Diákolimpia Bajnokok.

Ha úgy látjuk, hogy a további fejlődéshez egyesületünkben nincs már lehetőség, akkor keresünk olyan egyesületet, ahol játékosunk további fejlődése biztosított. Jelenleg több egyesületben tollaslabdáznak korosztályos Magyar Bajnokok, illetve felnőtt éljátékosok, akik egyesületünkben kezdtek tollaslabdázni és itt érték el kezdeti sikereiket, majd velük és családjukkal egyeztetve kerestünk számunkra olyan egyesületet, ahol a fő cél az éljátékosok képzése.

4. Egyéni és kiscsoportos edzések versenyzők részére.

Azon versenyzők részére, akik ezt igénylik, alkalmanként egyéni és kiscsoportos edzéseket tartunk. Ezeken, az edzéseken való részvételt mindig a versenyző edzője javasolja és időpontját a versenyzővel egyeztetve, alkalmanként jelölik ki.

 

5. Szabadidős szakkörök felnőttek részére.

Azon felnőtt tollaslabdázók számára akik, szeretnek közösségben tollaslabdázni, esetleg igényelnek némi edzői segítséget, a szakkör keretében biztosítunk tollaslabdázási lehetőséget. Szakköreink alkalmanként látogathatók, előzetes bejelentkezés nélkül. A szakköreinken rövid bemelegítés után szabadon lehet választani edző által irányított gyakorlás, kötetlen tollaslabdázás, vagy mérkőzések játszása között.

6. Szabadidős edzések felnőttek részére.

A szabadidős felnőtt edzések hasonlóak a hagyományos edzésekre, de itt nincsenek kifejezetten erőnléti és erősítő gyakorlatok, illetve nincs semmilyen teljesítmény kényszer a résztvevők számára.

7. Családi (felnőtt és gyerek) szakkör.

A szakkör célja, hogy egy helyen, egy időben biztosítson kötetlen tollaslabdázási lehetőséget, a család minden tagja számára. A szakkörön való részvétel feltétele, hogy családonként legalább egy szülő és egy gyerek jelen legyen. A szakkör a gyerek szakkörökhöz hasonló. A foglalkozás nagyrészt kötetlen. A foglalkozást a szakkörvezető irányítja, aki igény esetén foglalkozik az ezt kérő résztvevőkkel. A szakkör alkalmanként látogatható, nem szükséges rendszeres részvéte.

8. Egyéni és kiscsoportos oktatás szabadidős tollaslabdázók részére.

A pályabérlet keretében tollaslabdázók részére, előzetes egyeztetés alapján alkalmanként, vagy rendszeresen edzőket, oktatókat biztosítunk. Az edzők a tollaslabdások kérésének megfelelő edzést, oktatást tartanak, illetve kívánság esetén számukra egyedi edzéstervet állítanak össze.

9. Szabadidős tollaslabda táborok gyerek és ifjúsági résztvevőkkel.

Tanítási szünetekben tollaslabda táborokat szervezünk a tollaslabdázást kedvelő és az azzal megismerkedni akaró fiatalok részére. Cél a tollaslabdázás megismertetése, megkedveltetése, illetve szervezett és irányított keretek között élvezetes, kellemes tollaslabdázási lehetőség biztosítása. A tábor tervezett programját az első nap utáni felmérés után véglegesítjük, illetve a tábor folyamán a résztvevők fizikai és idegi fáradságának függvényében még a véglegesnek tekintett programot is kisebb nagyobb mértékben módosítjuk. Ezekben, a táborokban természetesen helyet kap a tollaslabdázás tanulása, gyakorlása, de lényegesebb a tollaslabda sport, illetve a játék megszerettetése.

10. Szabadidős tollaslabda táborok felnőttek részére.

Felnőtt szabadidős tollaslabdázók részére is szervezünk hosszabb, rövidebb időtartamú (akár fél napos) táborokat. Ezekben, a táborokban az érdeklődők megismerkedhetnek tollaslabda sport alapjaival, igény szerint szabadon tollaslabdázhatnak, játszhatnak, illetve oktató segítségével gyakorolhatnak. A tábor végleges programja nagymértékben függ a résztvevők elképzeléseitől, és a lehetőségeket figyelembe véve igyekszünk az egyéni kívánságokat is beépíteni, illetve személyre szabott programot kidolgozni.

11. Tollaslabda edző táborok versenyzők részére. (Gyerek, ifjúsági, felnőtt.)

A versenyzők részére szervezett edzőtáborok célja, a tollaslabda tudás fejlesztése, a mind jobb versenyeredmények megalapozása. Ezekben, a táborokban szakemberek segítségével előre kidolgozott, szigorú és kötött szakmai programok alapján történik a versenyzők felkészítése. Természetesen itt is jelen vannak játékos, feladatok, a kötetlen tollaslabdázás lehetősége, de jóval kisebb mértékben, mint a szabadidős tollaslabda táborokban, és mindenképpen alárendelve a szakmai szempontoknak.

Mivel a résztvevők felkészültségét, képességeit, edzettségi állapotát jórészt már előre ismerjük ezekben, a táborokban az előzetesen tervezett programtól jóval kisebbek az eltérések, szigorúbbak a követelmények, min a fent ismertetett szabadidős táborokban.